Tielemans op weg naar de wereldtop, ook ex-spelers Genk doen het goed

Tielemans op weg naar de wereldtop, ook ex-spelers Genk doen het goed

22-09-2017 11:00
1

Net zoals het Italiaanse Tuttosport brengt ook L'Equipe jaarlijks een lijst uit met de meest getalenteerde voetballers van dit moment onder de 21. Bij de 50 namen staan ook heel wat bekende namen.

Op de eerste plek staat de Madrileen Marco Asensio, die uitblinkt bij Real Madrid. Hij is volgens de Franse krant de beste jonge voetballer van dit moment. Daarnaast krijgen ook Kylian Mbappé, Dele Alli, Ousmané Dembélé en Gianluigi Donnarumma een plekje in de top vijf. De eerste Belg in het lijstje is Youri Tielemans, die op een zestiende plaats staat.

'Tielemans blinkt uit met zijn volwassen voetbal. Hij is een totale middenvelder, die capabel is de bal te krijgen waar hij maar wil', klinkt het lovend. Naast Tielemans in de lijst staan onder meer Benjamin Henrichs (Bayer Leverkusen), Davinson Sanchez (AC Milan) en Dani Ceballos (Real Madrid).

Een andere bekende naam op de lijst is Wilfred Ndidi. De ex-Genkenaar staat op de 36e plek. 'De opvolger van Ngolo Kanté bij Leicester City, dat lang zocht naar een vervanger. Hij is onvermoeibaar en kan geweldig tacklen', aldus L'Equipe.

Ndidi is niet de enige ex-speler van Genk op de lijst. Ook Enes Ünal, tegenwoordig speler van Villarreal, kreeg een plekje. Hij staat op plaats 47. 'Hij is de toekomst van het Turkse voetbal. Je kan hem vergelijken met Hakan Sukur en kan uit zowat elke positie scoren.'