Miskoop of sterk staaltje business? 'Anderlecht heeft plan met Thelin'

Miskoop of sterk staaltje business? 'Anderlecht heeft plan met Thelin'

22-09-2017 10:17
3

RSC Anderlecht besloot de afgelopen transferperiode ietwat verrassend om Isaac Kiese Thelin aan te trekken. De spits kon op huurbasis nooit echt helemaal overtuigen, maar werd toch definitief overgenomen. Met een bepaalde strategie achter handen, zo blijkt.

Herman Van Holsbeeck gaf al aan dat hij Thelin niet goed genoeg vindt om een basisplek op te eisen bij Anderlecht. Daarom werd de Zweedse spits ook uitgeleend aan Waasland-Beveren. Daar zit volgens Het Laatste Nieuws ook een strategie achter. Zo weet de krant dat de spits voor in totaal twee miljoen euro werd overgenomen (één miljoen vorig jaar, één miljoen deze zomer). Anderlecht hoopt dat de international nu kan overtuigen bij Waasland-Beveren.

In Brussel denkt men namelijk Thelin met winst te kunnen doorverkopen aan het einde van het seizoen. Bij Waasland-Beveren blinkt hij uit onder Philippe Clement. Daarnaast krijgt hij mogelijk nog speelminuten op het WK deze zomer, wat zijn marktwaarde uiteraard verhoogt. De spits die voor twee miljoen euro werd overgenomen zou uiteindelijk nog een sterk staaltje business kunnen worden.