CEO van de Pro League laat zich uit over huren en verhuren van spelers

CEO van de Pro League laat zich uit over huren en verhuren van spelers

22-09-2017 09:34
3

Bij onze topclubs zijn er elk seizoen heel wat spelers op overschot. Veel van die jongens trekken dan op huurbasis naar een andere eersteklasser. Is er sprake dat dat in de toekomst niet meer kan. Volgens Pierre François is het voorlopig nog niet van dat. 

Momenteel zijn er in de Jupiler Pro League zestien spelers op huurbasis aan de slag, die bij een andere eersteklasser op de loonlijst staan. Denken we maar aan Davy Roef (Waasland-Beveren/Anderlecht) en Sander Coopman (Zulte Waregem/Club Brugge).

Enkele clubs vinden dat niet kunnen. "We zullen het thema volgende maand in alle rust bespreken. Maar van een afschaffing van uitleenbeurten tussen Belgische clubs is voorlopig geen sprake", aldus François in Het Laatste Nieuws.

Volgens de CEO van de Pro League zijn er immers voldoende clubs die willen blijven (ver)huren aan de 'concurrentie'. "De bedoeling is onze clubs zoveel mogelijk opties te bieden om hun talenten te ontwikkelen. Vandaar dat we ook werk gemaakt hebben van profcontracten vanaf 15 jaar. Daar moet je de discussie over uitleenbeurten dus vooral aan koppelen. We moeten vooral bekijken welke impact uitleenbeurten op onze jeugdspelers hebben. Daar ligt onze focus."