KAA Gent gelooft nog in revelatie: De Buffalo's wilden hem niet verkopen

KAA Gent gelooft nog in revelatie: "De Buffalo's wilden hem niet verkopen"

22-09-2017 07:53

Zulte Waregem is nog maar eens goed aan de competitie begonnen. Dat komt mede door de sterke prestaties van Peter Olayinka. Hein Vanhaezebrouck rekende dit seizoen niet op de Nigeriaan, maar in Gent is wel nog vertrouwen in de speler. Dat stelt Eddy Cordier. 

"We hadden hem eigenlijk graag definitief binnengehaald", stelt de manager van Zulte Waregem in Het Laaste Nieuws. "Of met een aankoopoptie." 'Maar dát weigerden de Buffalo's resoluut. Want Michel Louwagie en de scouting geloofden, in tegenstelling tot Vanhaezebrouck toen, sterk in Olayinka. Terecht, blijkt nu', stelt de krant. 

Cordier is blij dat Essevee momenteel kan rekenen op de flankspeler, die meteen na zijn komst bij Gent zwaar geblesseerd raakte. "Ieder jaar evalueren we de kernen van de Belgische club. Wie speelt er niet? Welke jongens werden uitgeleend? Zo kwamen we Peter op het spoor. Na een diepgaande analyse bleek hij veel kwaliteiten te hebben."

Ook Francky Dury is blij met Olayinka. "Het is iemand die winnaarsschap uitstraalt op het veld. Ik herinner me zijn gelijkmaker tegen Kortrijk. Hij haalde de bal zelf uit de netten en sprintte naar de middellijn. Peter straalt écht voetbalplezier uit. Hij komt voorts nooit te laat en is constant aan het werk. Voor iedereen is het een geweldige ontdekking."

Dit weekend mag Olayinka zich bewijzen aan zijn broodheer. Zulte Waregem gaat zondag op bezoek bij KAA Gent.