OFFICIEEL: Chelsea is eindelijk verlost van uitgekotste Costa

OFFICIEEL: Chelsea is eindelijk verlost van uitgekotste Costa

21-09-2017 15:39

Diego Costa staat voor een terugkeer naar Atlético Madrid. De Spaanse topclub meldt donderdagmiddag via de officiële kanalen dat er met Chelsea een principe-akkoord is bereikt over een transfer.

Costa werd vorig seizoen topscorer van kampioen Chelsea, maar na het succesjaar raakte de Spaanse topspits in onmin met manager Antonio Conte. Sinds de zomer heeft Costa zijn gezicht niet meer laten zien in Londen. Een definitief afscheid is nu nabij: Atlético meldt dat Costa toestemming heeft gekregen van The Blues om naar Madrid af te reizen en daar te onderhandelen over een contract.

Via de officiële kanalen laat zowel Atlético als Chelsea niet weten wat de Spanjaarden betalen voor Costa (28). Volgens diverse media gaat het om 60 miljoen euro. Costa kan pas vanaf januari 2018 in actie komen voor Atlético, aangezien Los Colchoneros momenteel een transferban hebben.

Costa zinspeelde al een tijd op een terugkeer naar zijn oude club en liep op vakantie zelfs rond in het shirt van de Madrileense club. Tussen 2012 en 2014 maakte de in Brazilië geboren aanvaller furore met het team van trainer Diego Simeone. In 2014 won Costa de landstitel met Atlético. Daarna kocht Chelsea hem voor zo'n 35 miljoen euro.