Man Van De Match bij Racing Genk: Ik ben nog niet helemaal fit

Man Van De Match bij Racing Genk: "Ik ben nog niet helemaal fit"

21-09-2017 13:23

Racing Genk boekte woensdagavond een zuinige zege tegen Cercle Brugge, het won met 0-1 in het Jan Breydelstadion. Die goal kwam van Alejandro Pozuelo, maar Benson Manuel was de echte uitblinker.

De jonge aanvaller was een gesel voor de Cercle-defensie. Nochtans is hij nog niet honderd procent fit. "Ik ben tevreden met mijn match. De laatste weken heb ik gesukkeld met kleine blessures. Nu voelde ik me wel klaar om te spelen, maar honderd procent fit ben ik nog niet. Bij mijn vervanging had ik af te rekenen met krampen. Hopelijk kan ik dit weekend nog wat meer minuten sprokkelen. Tegen Oostende is het opnieuw van moeten", verklaart hij in Het Belang Van Limburg.

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het Benson duidelijk niet. Tegenstander Imouro kreeg zowaar drie panna's te verwerken. "Dat was niet met opzet, maar op intuïtie. Maar het is wel leuk als het lukt. Het is een teken dat ik naar mijn beste niveau groei. Daar werk ik keihard aan.

Cercle speelt maar in 1B, maar toch was het klasseverschil beperkt tussen beide ploegen. "We mogen van geluk spreken dat Cercle de kansen ook liet liggen. Dit is nogmaals het bewijs dat er geen makkelijke bekermatchen bestaan, ook al speel je tegen een tweedeklasser. Het belangrijkste is echter dat we doorstoten. We hebben heel veel ambitie."