'Te zware' Tevez haalt uit: Over 50 jaar zijn ze nog niet op hetzelfde niveau'

'Te zware' Tevez haalt uit: "Over 50 jaar zijn ze nog niet op hetzelfde niveau'

21-09-2017 12:08
2

Carlos Tevez is nu al helemaal klaar met het Chinese voetbal. De 33-jarige Argentijn stoort zich aan het niveau en haalt hard uit naar de spelers en de manier van spelen in het Aziatische land.

"In Zuid-Amerika en Europa leren spelers voetballen in hun jeugd, maar niet in China", zegt Tevez in gesprek met het Franse SFR Sport. "Ze zijn technisch niet goed." De aanvaller denkt dat ondanks de forse investeringen in China het niveau van het Europese voetbal voorlopig buiten bereik is. "Het voetbal is anders, ze spelen niet op dezelfde manier. Ik denk dat hun voetbal zelfs over vijftig jaar nog niet het niveau van Europa bereikt."

De kritiek van Tevez komt op een opvallend moment. De Argentijn kreeg onlangs een uitbrander van Shanghai Shenhua-trainer Wu Jingui, omdat hij met overgewicht kampt. Desondanks kwam hij als invaller in actie tegen Shanghai SIPG, een duel dat met liefst 1-6 werd verloren. Tevez, die zo'n 700.000 euro per week verdient, scoorde sinds zijn komst in december slechts drie keer in dertien optredens.