Aanwinst van Antwerp stelt teleur: 'Hij moet echt nog veel stappen zetten'

Aanwinst van Antwerp stelt teleur: 'Hij moet echt nog veel stappen zetten'

21-09-2017 11:00
3

Antwerp schakelde dinsdag al Lierse uit in de Croky Cup, het werd 2-0 op de Bosuil. Gazet Van Antwerpen analyseert de nieuwkomers van Antwerp, maar Aurelio Buta viel kennelijk te licht uit.

Na het vertrek van Frédéric Duplus had Antwerp geen rechtsback meer. Buta moet dat oplossen, maar de krant heeft zijn twijfels. "Buta zorgde met een goede voorzet op Ardaiz voor een van de schaarse Antwerpse kansen voor rust. Helaas lag hij ook mee aan de ­basis van een drietal kansen voor Lierse. Als de Pallieters gevaarlijk waren, was het meestal via zijn kant. Tot twee keer toe mocht Pierre Bourdin voorzetten naar Wolke Janssens. Buta mocht blij zijn dat die laatste de bal eerst van dichtbij over trapte en later een goede Bolat op zijn weg vond."

De vraag is nu of Buta een te grote risicofactor is achterin. "Buta heeft op verdedigend vlak echt nog veel stappen te zetten vooraleer hij zich een vaste basis­speler mag noemen. Al is dat wel een probleem voor Laszlo Bölöni. Buta is de enige rechtsachter in de kern. Yatabaré speelde er al, maar die viel geblesseerd uit. Ook Alexander Corryn is een mogelijk alternatief op de rechtsachter."