'Mertens wordt alsmaar beter, echt een speler van wereldklasse'

'Mertens wordt alsmaar beter, echt een speler van wereldklasse'

21-09-2017 09:51

Dries Mertens is niet meer af te stoppen. De Rode Duivel blijft maar scoren voor zijn ploeg. Ook tegen Lazio was Mertens weer trefzeker. Hij maakte er ook meteen een echte beauty van.

De Rode Duivel schoot van buiten het strafschopgebied over de keeper van Lazio. "Ik zag de bal en dacht meteen aan een schot", klinkt het in Voetbal International. "Ik draaide, zag dat de keeper langzaam terug naar zijn lijn ging en er was een klein gaatje. Dus ik zei tegen mezelf: ga ervoor!"

Trainer Maurizio Sarri kan zijn lof niet op over onze landgenoot. "Hij wordt alsmaar beter, hij wordt echt een speler van wereldklasse. Ik wil dat Mertens een dier is dat sterft voor goals", klinkt het lovend.

Dat Mertens in de spits staat is toevallig. Hij kreeg die kans na de blessure van Arek Milik en kon meteen overtuigen. "Het was fortuinlijk dat ik hem ontdekte als centrumspits, want ik moest noodgedwongen Arek Milik vervangen omdat die vorig seizoen geblesseerd was. Maar we hadden niet kunnen bevroeden dat Mertens zo goed zou worden. Het is eerlijk gezegd jammer dat we Mertens als spits pas hebben ontdekt op zijn 28ste, want hij had al jarenlang op topniveau op die positie kunnen spelen."