'Een degelijk debuut voor Frutos, hij kan de held worden'

  'Een degelijk debuut voor Frutos, hij kan de held worden'

  donderdag 21 september 2017 om 08:03

  Nicolas Frutos heeft zijn eerste wedstrijd als (interim)coach van RSC Anderlecht tot een goed einde gebracht. Het werd 0-1 tegen KVC Westerlo, tot groot jolijt van de supporters.

  Meermaals tijdens de wedstrijd zongen de meegereisde supporters voor de Argentijnse coach. Het Nieuwsblad was onder de indruk. 'De Argentijn toonde lef. In de eerste plaats tegenover de directie: vorige week gaf het bestuur nog aan dat Sels beter in doel zou staan, Frutos koos voor Boeckx. Tegenover de spelers ook: vorig jaar noemde hij Teo nog de beste RSCA-spits sinds Nicolas Frutos, maar nu zat de Pool doodleuk op de bank.'

  'En ook tegenover de fans: hij koos voor een dominant 3-4-3-systeem met slechts drie verdedigers en echte flankaanvallers. Het zorgde ervoor dat de meegereisde fans al voor de aftrap zijn naam scandeerden en met een Argentijnse vlag zwaaiden', klinkt het.

  Fanatiek
  'Frutos zelf schreeuwde soms de longen uit zijn lijf om bij te sturen. Want zo zit hij ook wel in elkaar. Vraag maar eens na in de Pro Licence-trainerscursus hoe passioneel en fanatiek de ex-spits is. Hij hangt kernen van tegenstanders op in zijn appartement, analyseert soms tien matchen per weekend en als hij één pint drinkt, moet hij de volgende dag gaan lopen om scherp te blijven.'

  'We verwachten wel dat Frutos zaterdag in Beveren zijn spelsysteem aanhoudt, maar er is nog schaafwerk aan. Niettemin kunnen sommige spelers, zoals Hanni (nu lichtgeblesseerd), nog voor alternatieven zorgen.'

  'Maar al bij al beleefde Nicolas Frutos toch een erg degelijk debuut. Als dit in stijgende lijn gaat in de competitie en eventueel voor een zege zorgt in de Champions League tegen Celtic, zal hij toch de held zijn. En dan zal hij zeker T1 willen blijven', aldus de krant.

  Poll

  Heeft Frutos je overtuigd?

  (270 stemmen)

  Plaats een reactie

  donderdag 21 september 2017 om 08:42
  Hij wil sowieso al T1 blijven. Waarom gunt Anderlecht hemndie kans dan niet
  Vind ik leuk
  donderdag 21 september 2017 om 08:53
  Ik heb gisteren meer looplijnen en driehoekjes gezien dan op 1,5j Weiler. Eindelijk geen dweil meer op de bank, maar iemand die passie en vuur uitstraalt. Mooi begin Nico!
  Vind ik leuk
  Toca +30552
  donderdag 21 september 2017 om 08:58
  Na 1 match kan geen enkele trainer overtuigen. Hij is tenslotte maar 2 dagen bezig. Vond de nieuwe veldbezetting al wel veel beter.
  Vind ik leuk
  freeman +10200
  donderdag 21 september 2017 om 10:29
  idd nog veel te vroeg om iets te vermelden als zijnde " zijn stempel drukken " .... en dan vooral niet tegen een tweedeklasser ( 1B ) Blijft nu uitkijken hoe hij er verder een positief vervolg kan aan breien ? Zien we allicht volgend weekend reeds ?
  Vind ik leuk
  Toca +30552
  donderdag 21 september 2017 om 10:37
  Ik hoop het alvast. Het zal beter moeten om te winnen in Beveren. Traditioneel een lastige verplaatsing
  Vind ik leuk
  SD +7970
  donderdag 21 september 2017 om 11:57
  Niet overdrijven aub, het was maar Westerlo; een ploeg aan de infuus die straks verdwijnt uit het profvoetbal. Waasland-Beveren wordt een eerste goede test, en dan pas zullen de RSCA-fans kunnen dromen.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Een degelijk debuut voor Frutos, hij kan de held worden'