RSCA-spelers niet akkoord met beslissing bestuur: Probeerden hen te overtuigen

RSCA-spelers niet akkoord met beslissing bestuur: "Probeerden hen te overtuigen"

21-09-2017 07:30
1

RSC Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd zonder René Weiler achter de rug. De Brusselaars wonnen met het kleinste verschil van KVC Westerlo. Als het van Frank Boeckx had afgehangen, konden ze die winst samen met Weiler vieren.

Het is geen geheim dat Weiler en Boeckx het goed met elkaar konden vinden. Dat de Zwitser is vertrokken betreurt hij dan ook enorm. Volgens Boeckx deden hij en zijn ploegmaats te weinig om de job van de coach veilig te stellen. "Met de spelersraad hebben we nog geprobeerd de trainer en het bestuur op andere gedachten te brengen, maar voor we het wisten zat René al in Zwitserland", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Maar we voelden al een paar dagen aan dat er berusting begon op te treden bij de coach. Hij kon niets goeds meer doen voor de buitenwacht. Ik heb hem nog een sms-je gestuurd om hem geluk te wensen voor de rest van zijn carrière. We zullen wel zien waar hij in de toekomst nog aan de slag zal gaan. Maar ik denk wel dat het merendeel van de spelers nog achter hem stond", klinkt het.