Bloed, zweet en tranen: AA Gent mag door na spektakelstuk

Bloed, zweet en tranen: AA Gent mag door na spektakelstuk

20-09-2017 22:15
7

AA Gent heeft zich ook geplaatst voor de 1/8e finales van de Croky Cup, al ging het lang niet gemakkelijk tegen ASV Geel. De amateurs streden voor elke meter en scoorden ook twee goals.

Vroeg scoren is vaak de boodschap tegen een amateurclub, en dat had Gent begrepen. Na amper negen minuten trapte Milicevic een vrijschop binnen. Toch gaf het Gent geen vleugels, maar ook de thuisploeg liet weinig zien. De eerste helft kabbelde voort en 0-1 was een logische ruststand.

Na de rust was er plots een ander Geel te zien. Het hielp ook dat de Kempenaars meteen een penalty krijgen. De strafschop was dubieus, aangezien de fout buiten het strafschopgebied gebeurde. Kerckhofs vond dat niet erg en trapte de 1-1 beheerst binnen. Reden tot feesten voor de thuisfans, maar ook Gent kreeg een penalty na hands. Milicevic maakte de 1-2.

Geel had nog brandstof in de tank en kwam zowaar een tweede keer terug. Nelissen kon na een heel knappe rush op de linkerflank hard binnenschieten. Gent wilde verlengingen vermijden en slaagde daar uiteindelijk toch in. Een late goal van opnieuw Milicevic was de doodsteek voor de moedige thuisclub.