Eersteklassers laten zich niet verrassen in de Beker van België

Eersteklassers laten zich niet verrassen in de Beker van België

20-09-2017 21:51

Woensdag stonden in de Beker van België heel wat duels van de 1/16e finales op het programma. Verrassingen waren er niet. De eersteklassers wisten de kleine broertjes te verslaan.

Cerlce Brugge - KRC Genk: 0-1
Met het kleinste verschil gingen de Limburgers winnen in het Jan Breydelstadion. Alejandro Pozuelo nam het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. Lees het volledige wedstrijdverslag.

Oostende - Union: 3-1
In de eerste wedstrijd na het rijk van Yves Vanderhaeghe won KV Oostende zijn eerste match van het seizoen. Iets voor het halfuur opende Zinho Gano de score. Daarna was het aan de kust lang wachten op nieuwe doelpunten. Het venijn zat in de staart. Pas vijf minuten voor het einde kon Knowledge Musona de score verdubbelen. Even later werd het wel nog zweten voor de thuisclub toen Christophe Bertjens de aansluitingstreffer maakte. In de blessuretijd nam Musona met zijn tweede van de avond alle twijfel weg.

Lees ookCoucke bevestigt, Vanderhaeghe kan verrassende opvolger krijgen

KV Mechelen - Bocholt: 3-0
Voor de pauze had KV Mechelen zijn schaapjes al op het droge na goals van Uros Vitas en Rob Schoofs. In de tweede helft zette Tim Matthys de eindstand op het bord.

Roeselare - Club Brugge: 1-5
Club Brugge had helemaal geen moeite met de ploeg uit de Proximus League. De troepen van Ivan Leko haalden het simpel. Lees het volledige wedstrijdverslag

Geel - Gent: 2-3
Gent had op zich een eenvoudige loting, maar tegen de amateurs van Geel was het toch zwoegen voor de Buffalo's. Geel kwam tot twee keer toe van een achterstand, maar uiteindelijk moest het buigen na de derde treffer van Danijel Milicevic van de match. De thuisploeg eindigde trouwens met tien man. Lees het volledige wedstrijdverslag

Westerlo - Anderlecht: 0-1
Anderlecht heeft zich niet laten verrassen in het Kuipje. De landskampioen won met het kleinste verschil van Westerlo. Henry Onyekuru strafte na de rust een foutje van de thuisclub af. Lees het volledige wedstrijdverslag

Lommel - Waasland-Beveren: 1-2
Wie te laat toe kwam op de Gestelsedijk had de doelpunten gemist. Na 9 minuten stond de eindstand immers al op het bord. Laurens Vermijl opende na twee minuten al de score voor Lommel, maar Waasland-Beveren zette de scheve situatie meteen recht via Tuur Dierckx en Rudy Camacho. Nog voor de rust moest Anderlecht-huurling Isaac Kiese Thelin met rood naar de kant. Met tien man hield Waasland-Beveren wel gewoon stand. 

Standard - KSK Heist: 4-0
De Rouches kenden geen problemen met Heist en vonden vier keer de weg naar de goal. Voor de pauze troffen Carlinhos en Razvan Marin raak. Na de rust waren Orlando Sa en Duje Cop trefzeker. Paul-Jose M'Poku zorgde een kwartier voor het einde toch nog voor een smetje bij Standard. Hij pakte zijn tweede gele kaart en mocht net iets sneller gaan douchen dan zijn ploegmaats. In de volgende ronde is hij automatisch geschorst.

Lokeren - KFCO Beerschot Wilrijk: 2-0
Op Daknam was Steve De Ridder dé man van de avond. Hij scoorde immers beide doelpunten voor de thuisclub. 

Andere uitslagen
FC Luik - Zulte Waregem: 2-3
Moeskroen - Tubize: 3-1
Eupen - Rupel Boom: 3-2

De 1/8e finales zijn nog deze week gekend. Donderdag wordt er geloot.