Ik vond niet dat hij te vroeg in de ploeg kwam bij Anderlecht, wel te onverwacht

  "Ik vond niet dat hij te vroeg in de ploeg kwam bij Anderlecht, wel te onverwacht"

  woensdag 20 september 2017 om 17:47

  Davy Roef kreeg vorig seizoen zijn kans als eerste doelman bij RSC Anderlecht. De jongeling kon echter maar moeilijk om met de druk en werd door ex-coach René Weiler dan ook al snel aan de kant geschoven. Bij Waasland-Beveren leeft hij weer op, ziet Filip De Wilde.

  Anderlecht leende Roef voor één seizoen uit aan Waasland-Beveren, dat eerder interesse toonde in Mile Svilar. "Toen de markt sloot, bleek Roef plots toch nog haalbaar. Zijn komst past volledig in de visie van een club die graag met jong Belgisch talent aan de slag gaat en daarom ook Ryan Mmaee en Tuur Dierckx haalde. Alleen moeten die jonge Belgische talenten zich doorzetten. Het is voor allebei een win-winsituatie", aldus De Wilde in Sport/Voetbalmagazine.

  "Ik denk niet dat Davy’s toekomst zich in Beveren bevindt, maar zijn aanwezigheid geeft ons de tijd om straks een goeie doelman te vinden. Voor hem is het dan weer goed om wekelijks te spelen." Hoe werkte de aftocht bij RSCA in op zijn gemoed? "Vorig seizoen heeft mentaal geen diepe sporen nagelaten bij hem", maakt De Wilde zich sterk. "Davy is niet iemand die twijfelt. Hij is introvert, maar heeft wel een sterke persoonlijkheid. Hij weet wat hij kan en wat hij wil."

  Te veel ineens
  De Wilde geeft ook nog zijn kijk op de periode van Roef bij Anderlecht. "Ik vond niet dat hij te vroeg in doel kwam, wel te onverwacht. Het jaar daarvoor stond hij nog helemaal in de schaduw van Silvio Proto. Ineens moest Davy dan in doel, met een nieuwe coach die een meer imponerende en flamboyante doelman wilde. Voor René Weiler had Roef niet het juiste profiel als doelman. Davy was niet op het juiste moment op de goede plaats. Dat had niets te maken met zijn leeftijd. Als hij het dit jaar goed doet, heeft hij goeie papieren om volgend jaar weer op een hoger niveau te keepen."

  Poll

  Keert Roef ooit door de grote poort terug bij Anderlecht, denk je?

  (165 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  "Ik vond niet dat hij te vroeg in de ploeg kwam bij Anderlecht, wel te onverwacht"