Ik weet niet of het opportuun is te blijven hopen op carrière als Rode Duivel

  "Ik weet niet of het opportuun is te blijven hopen op carrière als Rode Duivel"

  woensdag 20 september 2017 om 17:24

  Na een boerenjaar bij NAC Breda presteert Cyriel Dessers ook bij FC Utrecht sterk. Na vijf Eredivisie-duels staat hij op drie treffers. Door sommigen wordt hij al geciteerd bij de Rode Duivels, maar zelf ziet de spits dat enigszins anders.

  Dessers heeft namelijk Nigeriaanse roots en speelt serieus met het idee om voor het Afrikaanse land uit te komen. "Ik heb nog nooit contact gehad met de bondscoach of de staf, maar in Nigeria weten ze intussen wel dat er een Cyriel Dessers bij Utrecht speelt en dat die in theorie oproepbaar is. Ik heb onlangs ook te horen gekregen dat Nigeriaanse journalisten bij de laatste persbabbel van de bondscoach toch de vraag gesteld hebben waarom ik en Dennis van Club Brugge niet bij de selectie waren. De coach heeft daar toen op geantwoord dat hij me in de gaten houdt en mij zeker nog mijn kans gaat geven", legt hij uit in Het Laatste Nieuws.

  Stel dat Dessers vanuit Nigeria een uitnodiging krijgt voor het WK. "Dan ben ik weg, hé", lacht hij. "Ik denk niet dat er veel voetballers neen zeggen tegen een WK-selectie. Bovendien weet ik niet of het opportuun is om te blijven hopen op een carrière als Rode Duivel. Iemand als Benteke heeft het nu wel moeilijk bij Crystal Palace, maar is nog altijd van een heel ander niveau dan ik. Onze nationale ploeg is zó sterk, er is ook heel weinig verloop. Voor mij is het simpel: als Nigeria mij morgen belt, ga ik er met plezier op in."

  Poll

  Zie jij Dessers ooit Rode Duivel worden?

  (106 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  "Ik weet niet of het opportuun is te blijven hopen op carrière als Rode Duivel"