Jankovic fileert ex-club Standard: Vaste beleidslijn en stabiliteit ontbreekt

  Jankovic fileert ex-club Standard: "Vaste beleidslijn en stabiliteit ontbreekt"

  woensdag 20 september 2017 om 17:06

  Ricardo Sa Pinto werd deze zomer aangesteld als nieuwe trainer van Standard Luik. Voorlopig krijgt ook de Portugese de club niet op de rails. Voorganger Aleksandar Jankovic legt uit waar het verkeerd loopt op Sclessin.

  "Een beleidslijn aanhouden, klappen weten te incasseren, niet instorten zodra het niet gaat", somt de Serviër op. "Op topniveau maakt stabiliteit het verschil. Kijk naar de clubs die traditioneel om de Play-Offs strijden. Francky Dury zit al hoeveel jaar bij Zulte Waregem? Felice Mazzu zit al sinds wanneer bij Charleroi? Michel Preud’homme is hoelang gebleven bij Brugge? En hij zou er nog zijn als hij niet besloten had om weg te gaan", aldus Jankovic in Sport/Voetbalmagazine.

  Ook bij de aartsrivaal van Standard gaat het veel beter. "Anderlecht heeft een andere vorm van stabiliteit. Als het er warm aan toegaat, zoals een jaar geleden, hoor je geen dingen uit de wandelgangen, lees je niet iedere dag sensatieberichten afkomstig van zogezegd goed geïnformeerde bronnen. In al die clubs spreekt men zelfs niet over stabiliteit of grinta , want dat wordt als vanzelfsprekend beschouwd. Op Standard sprak men in het begin van het seizoen iedere dag in de kranten alleen maar daarover: la grinta , la grinta . Voor mij is grinta een middel, geen doel. Een heel belangrijk middel, maar het volstaat niet om matchen te winnen", zucht de momenteel werkloze trainer.

  Uit vorm
  Jankovic kreeg in zijn periode bij Standard heel wat kritiek, maar ook onder Sa Pinto draait het voorlopig volledig vierkant. Is dat de fout van de coach? S/VM claimt dat sommige spelers niet hun niveau halen en wijst daarvoor naar Alexander Scholz, die een schim is van de topverdediger die hij ooit was. "We mogen het probleem niet herleiden tot Scholz", zegt Jankovic daarover. "Ik zie niet één speler die op niveau is sinds het begin van het seizoen."

  Poll

  Haalt Standard Play-Off 1?

  (483 stemmen)

  Plaats een reactie

  SD +7965
  woensdag 20 september 2017 om 18:10
  Wat een zeurpiet! Hij kon ook niet het niveau van het spel en de spelers opkrikken. Eerst god nadenken eer u uw mond opn doet mr. Jankovic !
  Vind ik leuk
  Toca +30472
  woensdag 20 september 2017 om 19:31
  Standard heeft 12 trainers gehad sinds de titel, zonder verschillende tussenpauzen of je komt aan meer dan 15. Dus denk ik niet dat hij een zeurpiet is. Standard is gewoon een nationale ramp. Geen enkele trainer kan daar iets van maken.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Jankovic fileert ex-club Standard: "Vaste beleidslijn en stabiliteit ontbreekt"