'Chelsea in de penarie: forse straf en transferverbod dreigen voor kampioen'

'Chelsea in de penarie: forse straf en transferverbod dreigen voor kampioen'

20-09-2017 15:30

Chelsea lijkt serieus rekening te moeten houden met een straf van de FIFA. Voor de derde keer in een aantal jaar tijd gaat de wereldvoetbalbond een onderzoek instellen, omdat de kampioen van Engeland in de fout zou zijn gegaan bij het contracteren van spelers onder de achttien jaar. 

De afgelopen jaren waren FC Barcelona en Atlético Madrid de pineut. De Spaanse topclubs werden bestraft door de FIFA omdat zij op onrechtmatige wijze handelden bij het aantrekken van jonge voetballers. Atlético heeft momenteel een zogenaamde transferban. Tot januari 2018 mag de club geen spelers registreren. 

Hetzelfde lot dreigt nu dus ook voor Chelsea, melden diverse Engelse media. Twee keer eerder deed de FIFA een onderzoek naar het reilen en zeilen van de grootmacht uit Londen. Chelsea zou regels hebben overtreden bij het aantrekken van Gaël Kakuta en Bertrand Traoré. In het geval van Kakuta werd Chelsea bestraft, maar de club vocht een sanctie van de FIFA succesvol aan. 

The Daily Mail voorspelt dat de kans nu aanwezig is dat Chelsea, het speeltje van de steenrijke Roman Abramovich (foto), in heel 2018 géén spelers mag aantrekken.