Door het stof na 'rukgebaar' in Bundesliga: 'Ik heb geen oog dichtgedaan'

Door het stof na 'rukgebaar' in Bundesliga: 'Ik heb geen oog dichtgedaan'

Gepubliceerd: woensdag 20 september 2017 om 15:00wo 20-09-2017 om 15:00

Daniel Baier is op Instagram door het stof gegaan voor zijn 'rukgebaar' richting RB Leipig-trainer Ralph Hasenhüttl. Een schorsing dreigt voor de 33-jarige middenvelder van FC Augsburg.

Tijdens de wedstrijd tegen Leipzig van dinsdagavond maakte Baier met zijn rechterhand een rukkende beweging richting de coach van de tegenstander. Hasenhüttl was daar woest over en weigerde na afloop van het duel de hand van de Augsburg-speler te schudden. Baier moet nu een schriftelijke verklaring indienen bij de Duitse voetbalbond en wordt mogelijk geschorst.

Op Instagram biedt de Augsburg-speler de dag na de 1-0 overwinning zijn excuses aan. 'Na de wedstrijd van gisteravond heb ik geen oog dichtgedaan. Ik ben tot inzicht gekomen dat deze actie niet past bij mijn rol als aanvoerder. In de emotie heb ik mezelf laten gaan. Ik verontschuldig me aan iedereen en heb vandaag ook bij mijn team mijn excuses aangeboden, omdat mijn zinloze gebaar de grote prestatie van deze ploeg naar de achtergrond heeft gedrukt. Ik hoop dat de trainer van RB Leipzig na een nacht slapen er ook anders over denkt', aldus Baier.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws