Rode Duivels gaan lijnrecht in tegen voetbalbond en dwarsbomen plannen

Rode Duivels gaan lijnrecht in tegen voetbalbond en dwarsbomen plannen

20-09-2017 12:47
1

Nu de Rode Duivels zich begin september definitief verzekerden van een stekje op het WK in Rusland, kan de voorbereiding naar volgende zomer toe geconcretiseerd worden. De voetbalbond en de spelerskern zitten op dat vlak echter niet op dezelfde golflengte.

De laatste tijd kwam al meermaals naar buiten dat de KBVB wel wat zag in oefenwedstrijd in het Verre Oosten. Een deal met Zuid-Korea stond zo goed als op punt, terwijl ook China een mogelijke bestemming was. Op die locatie zouden de Duivels in november dan enkele oefenpartijen afwerken tegen sterke tegenstanders, aangezien Roberto Martinez wil zien wat zijn team waard is tegen opponenten van topniveau.

Dat hele plannetje kan nu echter de prullenbak in, weet Sport/Voetbalmagazine. Door de overeenkomst met Zuid-Korea wordt alvast een streep getrokken vanwege de spanningen met de buren uit het noorden. Ook China blijkt geen optie meer, aangezien de bond geen sparringpartner vindt die naar daar wil afzakken. Dat zijn echter de officiële geluiden. Volgens S/VM is de realiteit veel simpeler: verschillende Duivels halen hun neus op voor zulke trips. Zij willen in die periode geen al te lange reizen ondernemen, aangezien het clubvoetbal dan in een drukke fase is aanbeland.