Belgische topclub zowaar in verband gebracht met vedette Drogba

Belgische topclub zowaar in verband gebracht met vedette Drogba

20-09-2017 12:10
5

Sport/Voetbalmagazine komt woensdag naar buiten met een opmerkelijk verhaal rond Didier Drogba. De voormalige superster zou eind 2016 begeerd geweest zijn door .. Standard Luik. Dat bleek echter niet helemaal waarheidsgetrouw te zijn.  

De historie draait rond Jean-Willy Ngoma, een man die zich uitgeeft als makelaar van topspelers als Pierre-Emerick Aubameyang en Didier Drogba, maar eigenlijk een ordinaire oplichter blijkt te zijn. Volgens Thierno Seydi, de échte zaakwaarnemer van Drogba, probeerde hij ook zijn cliënt te misbruiken. "Hij sprak me over allerlei spelers en stuurde me documenten met een kopie van hun paspoort. Maar ik had wel door dat dat niet zijn spelers waren. Hij dreef het zover dat hij me de opdracht gaf voor transfers van spelers die zelf niet op de hoogte waren", beschrijft Seydi.

Op dat moment kwam ook Standard in het spel. "Hij zei me dat hij bevriend was met Daniel Van Buyten", vervolgt Seydi. "Hij wilde zogezegd Didier Drogba naar Standard halen voor de tweede helft van vorig seizoen. Didier heeft een kruis gemaakt over Europa, maar ik heb toch naar hem geluisterd. Het is me nooit gelukt om Daniel Van Buyten te bereiken op het nummer dat hij me gegeven had. Ik heb aan Didier gezegd om hem te bellen, maar hij zei me dat dat aan Van Buyten was als die hem echt wilde. In elk geval: telkens hij met mij ergens over praat, leidt dat uiteindelijk nergens toe", besluit de makelaar.