Engels zit veel te diep als het slecht gaat, hij moet beseffen dat dat voorvalt

"Engels zit veel te diep als het slecht gaat, hij moet beseffen dat dat voorvalt"

20-09-2017 11:17

Na een moeilijk laatste seizoen bij Club Brugge verkoos Björn Engels deze zomer een overstap naar Olympiakos Piraeus. In Griekenland hoopt hij opnieuw het vertrouwen te vinden om zich op te werken naar een Europese topcompetitie. Lior Refaelov gelooft daar alvast in.

De ex-ploeggenoot van Engels spaart zijn lof niet. "Vorig seizoen was hij al klaar om te vertrekken, maar toen deed de club er nog alles aan om hem te houden", aldus Refaelov in Sport/Voetbalmagazine. "Jammer genoeg kreeg hij daarna af te rekenen met veel blessures. Ik geloof in zijn kwaliteiten. Als Björn zijn hoofd op orde krijgt, wordt het een topper die ook voor de nationale ploeg kan spelen."

Mentaal moet de mandekker dus nog stappen zetten. "Soms denkt hij te veel na. Björn moet beseffen dat slechte wedstrijden voorvallen, dat moeilijke momenten erbij horen. Nu zit hij veel te diep als het slecht gaat. Hij moet in zichzelf iets vinden waardoor hij sneller dingen van zich af kan zetten en herstarten. Nu zit hij te veel met dingen, terwijl wat hem overkwam, met iedereen gebeurt", geeft Refaelov raad.

"Accepteren dat dingen soms niet lopen zoals je wil en dat je zelf niet altijd je vorm kiest. Ook niet vergeten dat de tegenstander ons ook met plannen bekampt, soms met betere. Eens je dat accepteert, kan je sneller terug naar je eigen ritme, je eigen wedstrijd. Als hij daar beter in wordt, is het écht iemand voor de basis van de nationale ploeg", herhaalt de spelmaker.