Toptransfer KVO wordt floptransfer: 'Geen basisplaats en sterallures'

Toptransfer KVO wordt floptransfer: 'Geen basisplaats en sterallures'

20-09-2017 09:18
4

Se overstap van Richairo Zivkovic van Ajax naar KV Oostende dreigt een grote mislukking te worden. Volgens Het Nieuwsblad heeft de 21-jarige spits zelfs een rol gespeeld bij het recente ontslag van trainer Yves Vanderhaeghe.

Oostende is na zeven speelrondes hekkensluiter in de Jupiler Pro League. De club won niet één van z'n competitiewedstrijd. Vanderhaeghe kreeg onlangs zijn ontslag aangeboden. Dat had niet alleen te maken met de dramatische resultaten van zijn elftal. Ook het feit dat Vanderhaeghe zijn grip op de spelersgroep verloor, heeft hem volgens Het Nieuwsblad de kop gekost.

Zivkovic werd in de zomer met veel bombarie aangetrokken. Bij zijn nieuwe club 'valt hij echter door de mand', zo schrijft de krant. Zivkovic stond slechts één keer in de basis bij Oostende.

De vervanger van Landry Dimata komt voornamelijk in actie bij de beloftes van Oostende. 'Daar gedraagt hij zich dan vaak als een ster, zonder dat Vanderhaeghe hem erop aansprak.' De clubleiding nam de zwakke aanpak van de coach mee in het besluit om hem op straat te zetten.