De Witte waarschuwt Anderlecht: We gaan ons ongenoegen uiten

De Witte waarschuwt Anderlecht: "We gaan ons ongenoegen uiten"

20-09-2017 09:10
12

Bij AA Gent weet men maar al te goed dat Hein Vanhaezebrouck één van de droomkandidaten is om René Weiler op te volgen. Voorzitter Ivan De Witte hoopt echter dat zowel Vanhaezebrouck als Anderlecht beslissen om toch niet met elkaar in zee te gaan.

De voorzitter van Gent is niet van plan om Vanhaezebrouck zomaar te laten gaan. "Een contract is een contract", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Dat is opzegbaar, volgens de sociale wetgeving. Maar ik ga ervan uit dat Hein dat niet zal doen. Zeker niet nadat wij vorige week na acht wedstrijden zonder overwinning het duidelijke statement gemaakt hebben dat wij ons contract met Hein willen respecteren."

"Geen enkele van de clubs die zijn start gemist heeft, heeft zich zo duidelijk achter zijn trainer gezet", geeft hij nog mee. "We hebben gezegd: 'Ook als we in Oostende verliezen, gaan we verder met Hein.' Dat was toch een ferm statement. Ik ga ervan uit dat Hein dezelfde houding zal aannemen. We zijn gebonden aan de sociale wetgeving, dan is het de trainer die beslist. We kunnen alleen maar de contractuele weg volgen."

Anderlecht
Een signaal uit Anderlecht is er nog niet gekomen. Hij hoopt alvast dat paars-wit geen poging waagt. "Het zou zeer ongebruikelijk zijn dat een club de trainer van een andere club in de loop van de competitie weghaalt. In dat geval zouden we daar ook ons ongenoegen over uiten. Maar zoals gezegd: het zou me heel erg verwonderen mocht Hein op een dergelijk aanzoek ingaan, na het standpunt dat wij vorige week als club ingenomen hebben."