Advocaat onthult waanzinnige anekdote: 'Kon Wilmots opvolgen als bondscoach'

Advocaat onthult waanzinnige anekdote: 'Kon Wilmots opvolgen als bondscoach'

20-09-2017 08:37
2

Dick Advocaat was even persona non grata bij de Belgische Voetbalbond na zijn vertrek bij de Rode Duivels. Die woede leek echter niet al te lang te duren, zo stond de Nederlander onlangs nog eens op het verlanglijstje van de KBVB.

"Dat ze in België boos op me waren, snapte ik wel. Ik was er kort bondscoach en ze waren heel tevreden. In de structuur rond die nationale ploeg heb ik veel veranderd, alles professioneler ingericht. Maar toen kwam dat ongelooflijke bod uit Rusland. Koos ik voor het geld, omdat ik vond dat ik het niet kon maken dat te laten lopen. De bond heb ik hoogst persoonlijk gecompenseerd", zegt Advocaat in Voetbal International.

De KBVB leek ook niet te lang boos te zijn op de Nederlander. "Het leuke is dan: toen Marc Wilmots werd ontslagen als bondscoach, kregen ze tweehonderd sollicitaties binnen en hebben ze maar met drie man gesproken. Een van die drie was Dick Advocaat. Dan moet je toch wel wat hebben neergezet als ze, na alles wat er is gebeurd, toch weer met je om tafel willen", onthult hij.

Er werd uiteindelijk niet voor Advocaat, maar voor Roberto Martinez gekozen. Hij lijkt de Spanjaard ook niet te zullen opvolgen als die vertrekt na het WK. Dan krijgt Michel Preud'homme meer dan waarschijnlijk de job.