'Müller speelde cruciale rol in afgeketse Barcelona-transfer Coutinho'

'Müller speelde cruciale rol in afgeketse Barcelona-transfer Coutinho'

20-09-2017 07:54

Thomas Müller speelde afgelopen zomer een grote rol in de transfersoap rond Liverpool-ster Philippe Coutinho. The Reds wilden de 28-jarige Duitser als vervanger van de Braziliaan, maar kregen nul op het rekest.

Dat meldt BILD woensdag. Müller moest Coutinho doen vergeten in Liverpool. De Premier League-club had met FC Barcelona een akkoord over een transfer van meer dan honderd miljoen euro voor Coutinho, waardoor de bal bij de middenvelder van Bayern München lag. Die heeft de interesse van Liverpool nooit serieus genomen, waardoor de club zich genoodzaakt voelde Coutinho aan zijn contract te houden en hem niet te laten gaan.

Door de mislukte transfer schakelde Barcelona over naar Ousmane Dembélé. De Spanjaarden bereikten met Borussia Dortmund een akkoord over een transfer van ruim honderd miljoen euro. Die kon door bonussen oplopen tot 148 miljoen euro. Dembélé is er naar verwachting vier maanden uit, waardoor Dortmund tien miljoen euro aan bonussen misloopt. Dat bedrag konden de Duitsers krijgen als Dembélé veertig wedstrijden zou spelen in zijn debuutseizoen.