'Leko moet spelersgroep Club gelukkig houden, Kroaat neemt beslissing voor beker'

'Leko moet spelersgroep Club gelukkig houden, Kroaat neemt beslissing voor beker'

20-09-2017 07:16
3

Ivan Leko staat na de Europese uitschakeling voor een moeilijke taak: de coach moet de spelersgroep van Club gelukkig zien te houden. Minder wedstrijden betekent namelijk ook minder speeltijd voor enkele jongens. Die krijgen een kans om toch wat speelminuten te vergaren in de beker.

Met ronkende namen zoals Lior Refaelov, Jelle Vossen en Jordy Clasie afgelopen weekend op de bank van KV Mechelen heeft Leko keuze te over. Die grote namen moeten ook aan spelen toekomen als je ze gelukkig wil houden. Roteren in de beker dus. Volgens Het Nieuwsblad zal dat ook gebeuren.

"Ik geloof wel in rotatie", legde Leko uit. "Zeker als je een systeem speelt met hoog en veel druk zetten, waarmee veel loopwerk gepaard gaat en veel energie verloren gaat. Dan moet je met drie wedstrijden in een week wel drie of vier wissels doorvoeren. Daar ben ik niet bang van. We hebben het dit seizoen al gedaan en we gaan het in de toekomst nog doen."

Woensdagavond tegen Roeselare zal Leko al enkele andere namen in de ploeg zetten. Zo mag Jordy Clasie meer dan waarschijnlijk voor het eerst in de basis beginnen. Ook Refaelov en Vossen krijgen een basisplek. Daarnaast zijn er ook nog andere mannen zoals Benoît Poulain, German Mera, Emmanuel Dennis en Guillaume Hubert die mogen hopen op speelminuten.