Topcoach op komst bij Anderlecht? Grote namen smachten naar job in Brussel

Topcoach op komst bij Anderlecht? Grote namen smachten naar job in Brussel

20-09-2017 06:56
11

Na het ontslag van René Weiler zoekt RSC Anderlecht een nieuw coach. Dat lijkt deze keer wél een grote naam te gaan worden. Een job in Brussel lijkt alvast bijzonder in trek te liggen.

Eerder raakte al bekend dat Herman Van Holsbeeck nog geen dag na het vertrek van Weiler al meer dan 150 CV's had ontvangen. Het Nieuwsblad en La Dernière Heure weet dat daar ook het CV van Frank de Boer en Claude Puel tussen zat. Puel werd eerder al gelinkt aan Anderlecht, maar de Fransman koos na het ontslag van Besnik Hasi voor Southampton. Nu is hij een vrije coach.

Ook de Boer werd heel even gelinkt aan Anderlecht. De kans dat hij coach van paars-wit wordt, lijkt bijzonder hoog te liggen. Hij heeft het profiel dat Herman Van Holsbeeck, manager van Anderlecht, zoekt: grote naam en iemand die weet wat het is om prijzen te pakken. Daarnaast staat de Boer volgens Het Laatste Nieuws ook open voor een job bij Anderlecht.

Er liggen echter nog andere coaches op de loer. Zo kwam ook het CV van Christophe Galtier binnen. De Fransman was sinds 2009 actief als coach van Saint-Étienne en werd al uitgeroepen tot coach van het jaar in de Ligue 1. Na acht jaar bij de Franse club gezeten te hebben, besloot hij dat het tijd was voor iets nieuws. Dat kan Anderlecht worden.