Bayern klimt moeiteloos naar koppositie in Duitsland; Belg scoort bij Wolfsburg

19-09-2017 22:26

Bayern München is koploper van de Bundesliga door een 0-3 zege op Schalke 04. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam geen moment echt in gevaar en mag zich door de zege minstens een dag koploper van Duitsland noemen.

Schalke 04 - Bayern München 0-3
Binnen een half uur leek de wedstrijd beslist in Gelschenkirchen. Robert Lewandowski benutte na 25 minuten spelen een strafschop en vier minuten later maakte Real Madrid-huurling James Rodriguez er 0-2 van. De Colombiaan had alle tijd om een hoek uit te kiezen en schoot beheerst in de korte hoek raak. De mooiste treffer kwam van de voet van Arturo Vidal, die knap en hard raak knalde na een briljante assist van Rodriguez. Het bleef bij 0-3 in Gelschenkirchen.

VfL Wolfsburg - Werder Bremen 1-1
Het ontslag van Andries Jonker heeft nog niet zijn vruchten afgeworpen bij Wolfsburg. Opvolger Martin Schmidt zag zijn ploeg in eigen huis met 1-1 gelijkspelen tegen Werder Bremen. Wolfsburg kwam na iets minder dan een half uur spelen op voorsprong via Divock Origi. In de tweede helft poetsten de bezoekers de achterstand echter weg via Fin Bartels. Het bleef bij 1-1, waardoor Wolfsburg na vijf duels pas vijf punten verzameld heeft. De ploeg staat op plek elf, maar kan woensdag door vijf ploegen worden ingehaald.