KV Kortrijk mag naar volgende ronde na echte doelpuntenkermis

19-09-2017 21:45

KV Kortrijk is de eerste 1/8e finalist in de Beker Van België. Tegen de amateurs van Durbuy liep het niet zo makkelijk als gedacht, maar Kortrijk kon toch het verschil maken.

De match begon uitstekend voor KV Kortrijk, dat al na amper zes minuten op voorsprong stond. Verdediger Rougeaux kon profiteren van een slecht weggewerkte corner. Na twintig minuten kon Van Eenoo de score al verdubbelen, hij klopte de doelman van Durbuy overhoeks.

De Ardennezen lieten zich echter niet kennen en kwamen snel op 2-1 via een vrijschop van Manfredi. Even later was het de beurt aan Perbet om zijn eerste voor KV Kkortrijk te maken. Net voor rust zorgde Blatour nog voor een spectaculaire 3-2 ruststand na mistasten bij de Kerels.

In de tweede helft had Durbuy dus nog hoop, en het startte zowaar een offensief. Blatour kon dreigen, maar zijn schot ging voorlangs. Kortrijk moest zich reppen om zijn schaapjes op het droge te krijgen, maar dat lukte dan toch. Ouali scoorde de 4-2 en in de slotfase maakte Ajagun nog 5-2. Na een flater van Bruzzese werd het nog 5-3 via Jadot.