Degryse ziet maar één topkandidaat voor Anderlecht: Welke trainer kan dat?

Degryse ziet maar één topkandidaat voor Anderlecht: "Welke trainer kan dat?"

19-09-2017 20:50
7

Marc Degryse is nooit een grote fan geweest van René Weiler, hij is dan ook zeker niet rouwig om zijn ontslag. De ex-speler van Anderlecht hoopt dat het nu eindelijk tijd is voor Hein Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck wordt al langer gelinkt aan Anderlecht, maar voorlopig zaten de omstandigheden nooit goed. Misschien kan dit het ideale moment zijn om de succescoach te gaan bij AA Gent.

"Er zijn er die hoog oplopen met Weiler, omdat hij eerst de kleedkamer wist op te kuisen en uiteindelijk toch de titel pakte. 'Welke trainer kan dat?', klinkt het. Wel, Hein Vanhaezebrouck. Hij slaagde er met AA Gent ook in om in zijn eerste seizoen kampioen te worden. Bij een club die nog nooit de titel had gewonnen en die het jaar voordien nog Play-Off 2 speelde. Weiler kreeg een ploeg die tweede was geëindigd", klinkt het bij Degryse in Het Laatste Nieuws.

Vanhaezebrouck heeft volgens Degryse een flink streepje voor op Weiler. "Hij speelde kampioen met voetbal dat iedereen aantrekkelijk vond. Dus als je dat vergelijkt met de titel van Weiler - wat velen straf vinden -, dan staat René niet op de foto. Ik heb begrip voor het feit dat hij kampioen werd met Anderlecht, hé, maar niet meer dan dat."