'Alleen clausule kan Emery nog in Parijs houden; opvolgers al gepolst'

'Alleen clausule kan Emery nog in Parijs houden; opvolgers al gepolst'

19-09-2017 19:45

Het is nog onzeker of Unai Emery na dit seizoen voor de spelersgroep staat bij Paris Saint-Germain. Alleen een halve finale-plaats in de Champions League lijkt de Spanjaard te kunnen redden.

Emery zit in zijn laatste contractjaar bij de club van Thomas Meunier en heeft in zijn verbintenis een clausule staan waardoor de overeenkomst met een seizoen wordt verlengd als de club de halve finale van de Champions League haalt. Daar slaagde PSG vorig seizoen niet in. Het werd uitgeschakeld tegen Barcelona. Met aankopen Neymar en Kylian Mbappé hoopt PSG dat nu wel te kunnen bewerkstelligen.

L'Equipe meldt dat als Emery deze doelstelling niet weet te behalen, hij hoogstwaarschijnlijk geen nieuw contract voorgeschoteld krijgt. De opvolger van Patrick Kluivert, technisch directeur Antero Henrique, zou zelfs overwogen hebben om Emery deze zomer al te ontslaan. Er werden lijntjes uitgegooid naar Jorge Jesus (Sporting Portugal) en André Villas-Boas (Shanghai SIPG), maar beiden waren op dat moment niet beschikbaar.