Opmerkelijke straf van Spaanse bond: boete vanwege te weinig publiek

Opmerkelijke straf van Spaanse bond: boete vanwege te weinig publiek

19-09-2017 19:14

De Spaanse voetbalbond LFP heeft een opmerkelijke beslissing genomen. Primera Division-club Celta de Vigo heeft een boete ontvangen doordat de Galiciërs te weinig publiek trekken.

Celta speelde tot dusver twee thuiswedstrijden dit seizoen. Tegen Real Sociedad werd er met 2-3 verloren, terwijl de confrontatie met Alaves een 1-0 overwinning opleverde. Beide wedstrijden werden bijgewoond door respectievelijk 16.961 en 17.384 toeschouwers, terwijl het Estadio Balaídos plaats biedt aan 29.000 aanwezigen.

Hiermee heeft Celta de Vigo niet kunnen voldoen aan de minimale bezettingsgraad van zeventig procent die de Spaanse bond voorschrijft. Doordat het stadion zo matig gevuld is, zijn er tijdens televisie-uitzendingen veel lege plekken te zien en dat is tegen het zere been van de Spaanse bond. Volgens Spaanse media heeft de LFP inmiddels Celta de Vigo verzocht om de ticketprijzen te verlagen voor tribunevakken die binnen het zich van de camera’s vallen.

De Galiciërs spelen donderdagavond hun volgende thuiswedstrijd. Promovendus Getafe reist af naar Noord-Spanje, waarom 21.00 uur wordt afgetrapt.