Zware periode voor blunderende 'Fout Waes': 'Dat was best eenzaam'

Zware periode voor blunderende 'Fout Waes': 'Dat was best eenzaam'

19-09-2017 16:00

Wout Faes is mentaal sterker geworden tijdens zijn moeilijke periode in Heerenveen. Afgelopen seizoen werd het Belgische talent een aantal maanden door Anderlecht gestald in Friesland. Nadat hij een aantal blunders had gemaakt, werd de verdediger omgedoopt tot 'Fout Waes'. 

"Ik heb het soms zwaar gehad, daar draai ik niet omheen", zegt Faes in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Extra omdat ik alleen in Heerenveen woonde, wat soms best eenzaam was. Ik heb fouten gemaakt, twee echt mindere wedstrijden gespeeld. Maar in de wedstrijden daarna heb ik me wel altijd hersteld."

"Ik kijk positief terug op mijn periode bij Heerenveen. Ben dankbaar voor de kans die ze me gegeven hebben, heb er toch mijn debuut in het betaald voetbal gemaakt", vervolgt Faes. "En mentaal ben ik drie keer zo sterk geworden."

Dit seizoen heeft Anderlecht hem gestald bij Excelsior. Ook in Rotterdam kreeg de verdediger al te maken met tegenslag. Hij raakte zijn basisplaats kwijt aan Jordy de Wijs. "Dat was vervelend, ik was teleurgesteld. Maar ik heb direct de omschakeling kunnen maken, werk hard om mijn basisplaats terug te veroveren. En nu krijg ik weer een kans."

Woensdag nemen Excelsior en Heerenveen het tegen elkaar op in de KNVB Beker.