Frutos steekt het niet weg: Ja, ik ben gelukkig

Frutos steekt het niet weg: "Ja, ik ben gelukkig"

19-09-2017 15:00
1

Nicolas Frutos neemt voorlopig de honneurs waar bij Anderlecht. De Argentijnse ex-spits is aangesteld als trainer ad interim en moet de ploeg de komende weken laten draaien. Frutos stak op zijn eerste persconferentie niet onder stoelen of banken dat hij tevreden is met de kans die hij krijgt.

"Ik heb nooit mijn ambitie verstopt om hier trainer te worden, ook nu niet", klonk het vastberaden. "Dat was geen objectief maar iets dat zou gebeuren. Ik heb altijd een afstandelijke relatie gehad met Herman Van Holsbeeck, maar er was wel onderling respect. Ik nam zijn raad in dank aan en wil hem nu ook bedanken voor de kans. Ik ben twee jaar geleden teruggekeerd naar België om de club te helpen. Ik ga het niet verstoppen: ik ben heel gelukkig."

De spits was in zijn tijd als speler enorm populair bij de fans, en dat lijkt niet veranderd. "Dat doet me plezier en is erg belangrijk voor mij. De enige druk die ik voel is om aan de hoge verwachtingen van het publiek te voldoen. Ik hou wel niet van de reactie van de fans op Kortrijk", tikt hij de fans ook een beetje op de vingers. "Je moet samen blijven werken. Dat was triest, niet het Anderlecht waar ik van hou. Maar we gaan proberen hen te overtuigen en een bladzijde omdraaien."

Frutos gaf ook aan verrast te zijn dat Weiler opstapte. "Het is jammer dat dit allemaal is voorgevallen, want ik had een heel goede band met René", klonk het onder meer.