Frutos begrijpt niets van de pers: Vonden jullie Weiler dan zo slecht?

Frutos begrijpt niets van de pers: "Vonden jullie Weiler dan zo slecht?"

19-09-2017 13:09
5

Nicolas Frutos heeft dinsdagmiddag zijn eerste persconferentie gegeven als trainer van Anderlecht. De Argentijn kwam onder andere terug op zijn voorganger René Weiler. Ondanks zijn tijdelijke promotie vindt Frutos het spijtig dat die is vertrokken.

Frutos was verrast door zijn vertrek. "Ik wist niet dat René zou stoppen. Ik was heel verrast. Ik heb hem dat gisteren ook verteld. Maar René heeft zijn redenen natuurlijk, en die moeten we respecteren. Het is jammer dat dit allemaal is voorgevallen, want ik had een heel goede band met René. We hebben lang en goed samengewerkt. Ik heb dus een dubbel gevoel vandaag", staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Frutos vindt dat de pers wel erg hard is geweest voor zijn voorganger. "Vinden jullie dat het zo slecht was onder Weiler? We hebben vorig jaar Man U onder druk gezet in de kwartfinales van de Europa League. Nu, alles wordt bij Anderlecht op een andere manier bekeken natuurlijk." 

Nu moet hij zelf een team op de been gaan brengen. "Wat ik kan brengen? Ik wil het woord 'veranderen' niet gebruiken want dat zou willen zeggen dat er slecht gewerkt is en dat is niet zo. Ik ga wel mijn eigen stijl proberen implementeren en binnen 24u de ploeg zo gereed mogelijk te maken voor de match op Westerlo, dat is de eerste prioriteit."

Geen revolutie
Het is absoluut niet de bedoeling dat Frutos plots alles omgooit bij Anderlecht. "Ik ga hier nu niet alles omzwieren. Ik ga 'retoucheren'. In 24u kan je een ploeg die je al anderhalf jaar opbouwt niet plots omzwieren, dan brengen we onszelf in moeilijkheden voor Westerlo."