Van Holsbeeck onthult: Wij hebben nog betere aanbiedingen gehad

Van Holsbeeck onthult: "Wij hebben nog betere aanbiedingen gehad"

19-09-2017 11:15

Bij Anderlecht wordt er de laatste jaren steeds meer ingezet op carrièreplanning. Paars-wit probeert zijn beste spelers te houden door een transfer te garanderen voor het jaar daarna. Die tactiek wordt nu gebruikt voor Leander Dendoncker en slaagde ook al bij Youri Tielemans.

Van Holsbeeck erkent wel dat Dendoncker deze zomer onherkenbaar was. "Leander was in het begin van dit seizoen absoluut niet de Leander van vorig seizoen. Er zijn een aantal redenen voor, maar dat is nu uitgepraat. We gaan in de komende weken en zeker in de Champions League weer de beste Dendoncker zien", vertelt hij bij Extra Time.

Dendoncker krijgt volgende zomer de transfer die hij wil. "Wat wij proberen te doen, is met jonge spelers aan carrièreplanning doen. Wij hadden aan Leander voorgesteld om dit jaar nog te blijven en van bij het begin werken we samen om de best mogelijke transfer te maken op het einde van het seizoen. Omdat hij een jongen van de club is, mag hij zelf kiezen naar welke ploeg hij wil."

Geld in die situaties niet de grootste drijfveer, dat bleek ook bij Tielemans. "Tielemans wou naar Monaco. Wij hadden andere aanbiedingen waar we meer geld konden krijgen. Maar Tielemans heeft heel zijn jeugd voor Anderlecht gespeeld en ongelofelijk veel gegeven aan de club. Dan laten we die jongen in plaats van voor 28 of 29 miljoen voor 25 miljoen naar Monaco gaan. We willen hetzelfde doen voor Leander. Alleen wou hij direct vertrekken, maar dat is ondertussen helemaal uitgepraat."