Zulte Waregem trekt ten strijde tegen handelswijze Club Brugge

Zulte Waregem trekt ten strijde tegen handelswijze Club Brugge

19-09-2017 09:35
8

Er komt een aparte vergadering van de Pro League. Daarop zal besproken of de transfermarkt vroeger moet sluiten, zoals onlangs in Engeland werd beslist. Verder zal er ook gesproen worden of clubs een vergoeding mogen eisen als een door hun verhuurde speler tegen hen in actie komt. Zulte Waregem liet dat onderwerp op de agenda plaatsen. 

En dat is geen toeval, weet Het Nieuwsblad. Zulte Waregem leent namelijk Sander Coopman van Club Brugge, voor het tweede jaar op rij. Blauw-Zwart wil echter niet dat de aanvallende middenvelder tegen zijn moederclub speelt, en dus werd er een opmerkelijke clausule opgenomen in de overeenkomst. Als Coopman in actie komt tegen Club, moet Essevee 700.000 euro betalen. Dat is een veelvoud van de huursom.

Ook Royal Excel Moeskroen heeft zo een clausule aan zijn broek. Het leent Dorin Rotariu van de West-Vlamingen, maar als de Roemeen tegen zijn moederclub aantreedt moet Moeskroen 400.000 euro betalen. Er was de laatste veel discussie rond de handelswijze van Club Brugge, daarom werd het thema op de agende geplaatst.