Spelers wilden dat Weiler bleef: Wij spelen slecht, niet René...

Spelers wilden dat Weiler bleef: "Wij spelen slecht, niet René..."

19-09-2017 09:15
4

René Weiler had genoeg van de kritiek van de fans, vooral het feit dat hij en zijn vrouw belaagd werden op straat was er te veel aan. Maar een deel van de spelersgroep wilde niet dat de coach zou vertrekken. Toen ze het nieuws maandagochtend vernamen, trokken enkele grote namen naar de bestuurskamer.

Lees ook: "Zonder die 4 op 6 zat Vanhaezebrouck deze week bij Anderlecht"

Onder meer Boeckx, Deschacht, Hanni en Kara wilden dat Weiler bleef en gingen aankloppen bij Herman Van Holsbeeck, nadat ze rond 10 uur het nieuws vernamen. "Laat dit niet gebeuren, wíj spelen slecht, niet René", klonk het daar volgens Het Laatste Nieuws. Het hielp echter niet.

Tegen de spelers was Weiler even duidelijk als tegen het bestuur. "Ik kan de strijd tegenover de achterban en de media niet winnen. Het is voor jullie beter dat ik ga. Bedankt voor alles", zou de Trainer van het Jaar geantwoord hebben. Weiler zou tegen Roger Vanden Stock nog wel gezegd hebben dat hij zou blijven als die het echt wilde, maar de voorzitter besefte dat de Zwitser met zijn hoofd niet meer bij Anderlecht zat.

Lees ook: Zelf opgestapt? 'Anderlecht geeft Weiler nog riante ontslagvergoeding mee'