Zonder die 4 op 6 zat Vanhaezebrouck deze week bij Anderlecht

"Zonder die 4 op 6 zat Vanhaezebrouck deze week bij Anderlecht"

19-09-2017 08:10
2

De zoektocht naar een nieuwe trainer is begonnen bij Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck zou de gedroomde kandidaat zijn, maar ligt uiteraard nog onder contract bij KAA Gent. Daar zouden er intern wel enkele tegenstanders zijn, maar voorzitter Ivan De Witte staat nog achter de coach. De recente 4 op 6 speelt daarbij een rol, weet journalist Geert Foutré.

Lees ook: Anderlecht denkt aan droomkandiaat: "We verwachten een telefoontje"
"Had Gent dit weekend verloren, was de kans groot geweest dat Vanhaezebrouck deze week was voorgesteld als nieuwe Anderlechttrainer" is de Anderlecht-watcher van Sport/Voetbalmagazine duidelijk. Gent won echter met 0-2 op het veld van KV Oostende. "Nu de Gentenaars 4 op 6 hebben en alles er weer wat beter lijkt te gaan, is het allemaal nog koffiedik kijken."

De nieuwe coach van paars-wit heeft veel werk voor de boeg. "HIj moet een verhaal brengen waarvoor de wenkbrauwen niet worden gefronsd, zal Anderlecht beter moeten laten voetballen en de vedetten in het Astridpark moeten laten renderen." Daarbij oppert Foutré de namen van Sven Kums en Leander Dendoncker, die dit seizoen nog niet zijn beste niveau haalde. "Er moet gepresteerd worden vanaf nu. Geen plaats meer voor excuses."