Anderlecht denkt aan droomkandiaat: We verwachten een telefoontje

Anderlecht denkt aan droomkandiaat: "We verwachten een telefoontje"

19-09-2017 07:00
9

RSC Anderlecht is op zoek naar een nieuwe trainer. De club nam maandag afscheid van René Weiler, de man die paars-wit vorig seizoen naar de titel loodste. De Zwitser gaf zelf aan niet verder te willen gaan, nadat hij op straat werd belaagd in Brussel. Bij Anderlecht hebben ze alvast één droomkandidaat in gedachten. 

Lees ook: 'Brievenbus van Anderlecht overvol, 150 (!) kandidaten duiken op'

En dat is Hein Vanhaezebrouck, weet Het Nieuwsblad. De Gentse succestrainer staat al langer op het verlanglijstje van de Brusselse bazen. Hij maakte bij Gent veel indruk met dominant en aanvallend voetbal, waarmee hij de Buffalo's naar de titel en Europese successen leidde. In de zomer van 2016 werd binnen Anderlecht al gedacht dat Vanhaezebrouck zou komen, maar Gent-voorzitter Ivan De Witte kon hem toen overtuigen om te blijven.

Die verwacht zich nu aan een telefoontje van paars-wit. "We hebben de vraag van Anderlecht nog niet gehad, maar ik hou er rekening mee", aldus De Witte aan Het Nieuwsblad. "Ik hoop dat de trainer zal beslissen om te blijven, want hij heeft het laatste woord. Als hij weg wil, gaat hij. Maar we gaan ons verzetten." Vanhaezebrouck is de recente steunbetuigingen van fans en bestuur niet vergeten, maar was in het verleden al wel gecharmeerd door de interesse van paars-wit. 

Lees ook: Van Holsbeeck bijt van zich af: "De strijd met het verleden kunnen we niet winnen"