Van Holsbeeck onthult verbazingwekkende anekdote over Svilar

Van Holsbeeck onthult verbazingwekkende anekdote over Svilar

18-09-2017 23:06
6

Er is heel wat gezegd en geschreven over de ruzie tussen Mile Svilar en RSC Anderlecht. Wat er allemaal gebeurde was niet helemaal duidelijk. Herman Van Holsbeeck onthult in Extra Time hoe de vork in de steel zat.

De jonge doelman hekelde dat hij geen kansen kreeg bij Anderlecht. Weiler koos voor ervaren spelers zoals Frank Boeckx en Matz Sels. Niet naar de zin van Svilar, die aanstuurde op zijn vertrek. Dat was nochtans nooit het echte plan van Anderlecht.

Svilar stapte volgens Van Holsbeeck zelf op Weiler af om verhaal te halen bij de coach. "Toen hij vroeg aan Weiler of hij eerste keeper zou zijn, was hij duidelijk dat hij daar dit seizoen nog niet op moest rekenen. Maar hij gaf hem de raad om een jaartje bij Waasland-Beveren te spelen. 'Ik, naar Waasland-Beveren? Niets van', antwoordde Svilar. Hij wilde niet naar die club trekken", zegt Van Holsbeeck.

Svilar besloot uiteindelijk om te vertrekken. "Hij heeft Weiler toen helemaal afgebroken. Dan moest ik hem (Svilar) tot bij mij nemen: 'Wie ben jij eigenlijk? Denk je dat je nu al beter bent dan Neuer en Courtois?', vroeg ik hem. Daarna heeft Svilar zijn kledij genomen en keerde hij niet meer terug", aldus Van Holsbeeck.