Barcelona geeft grasmat de schuld: Hier kon eigenlijk niet op gespeeld worden

Barcelona geeft grasmat de schuld: "Hier kon eigenlijk niet op gespeeld worden"

18-09-2017 16:50

FC Barcelona beleefde zaterdag een lastige middag op bezoek bij het gepromoveerde Getafe. De Catalanen maakten pas vijf minuten voor tijd de winnende 1-2 en verloren bovendien recordaankoop Ousmane Dembélé met een zware blessure.

De Franse buitenspeler liep een hamstringblessure op, die hem vermoedelijk gedurende de rest van het kalenderjaar aan de kant houdt. Volgens Barcelona heeft het een en ander te maken met de staat van het veld van Getafe. De grasmat van het Coliseum Alfonso Perez bleek niet gemaaid en gesproeid. De Japanner Gaku Shibasaki, die de thuisploeg met een schitterende goal op voorsprong had gezet, is daar ook achter gekomen: hij moest de wedstrijd voortijdig onderbreken met een enkelblessure.

De spelers van Barça waren na afloop dan ook niet te spreken over de grasmat. "Op dit veld kon eigenlijk niet gespeeld worden", aldus Gerard Deulofeu tegenover Marca. Doelman Marc-André ter Stegen sloot zich hierbij aan. "Dit hebben ze expres gedaan om ons in de problemen te brengen."