Vervroeging transferdeadline nog niet aan de orde: Daarvoor is België te klein

Vervroeging transferdeadline nog niet aan de orde: "Daarvoor is België te klein"

18-09-2017 16:42
1

De Pro League zou zich in principe vandaag buigen over een vervroeging van de transferdeadline en de wildgroei aan uitgeleende spelers. Maar blijkbaar hebben de profclubs meer tijd nodig, want er is geen enkele beslissing genomen.

"Er komt een afzonderlijke vergadering in oktober of november. Met de leden van de raad van bestuur gaan we bekijken waar we naartoe willen gaan met die transferperiode", vertelde Mechelen-voorzitter Johan Timmermans aan Sporza. "Ook de problematiek van de geleende spelers en dergelijke meer zal op die afzonderlijke vergadering aan bod komen."

"We willen voldoende aandacht aan deze thema's besteden. We hadden nu elf à twaalf punten op de agenda en het hoort niet dat zo'n belangrijk item - dat het Belgische voetbal in zijn geheel aanbelangt - op vijf of tien minuten afgehaspeld wordt. Dus we gaan daar een volledige vergadering aan spenderen."

"Ik denk wel dat er een draagvlak is om de transferperiode in te korten. We moeten echter opletten dat we niet in ons eigen vlees snijden. Bijvoorbeeld dat er wel nog spelers zouden kunnen vertrekken naar andere landen, waarbij we zelf niet meer de mogelijkheid hebben om de clubs te versterken. België is te klein om dit alleen toe te passen."