UPDATE: Vrees van Bayern komt uit: sterkhouder speelt niet meer in 2017

UPDATE: Vrees van Bayern komt uit: sterkhouder speelt niet meer in 2017

19-09-2017 13:55
1

Bayern München lijkt het meerdere maanden zonder doelman Manuel Neuer te moeten stellen. Volgens BILD heeft de 31-jarige Duitser een blessure aan zijn linkervoet opgelopen en is een operatie noodzakelijk.

Neuer stond zaterdagmiddag nog negentig minuten onder de lat, toen zijn ploeg thuis met 4-0 won van FSV Mainz 05. Tijdens de training van maandagmiddag is het echter misgegaan voor Neuer, die de oefensessie voortijdig moest beëindigen. De doelman is diezelfde middag nog onderzocht door de medische staf van Der Rekordmeister, die schade aan de linkervoet van Neuer heeft geconstateerd.

De doelman was pas net terug van een voetblessure die hem de slotfase van het vorige seizoen kostte. Destijds kampte hij met een gebroken middenvoetsbeentje dat hem sinds begin april aan de kant hield. Neuer maakte op 26 augustus tegen Werder Bremen zijn rentree voor Bayern, maar is voorlopig dus niet beschikbaar voor de club. Sven Ulreich is zijn meest logische vervanger.

Bayern heeft het nieuws inmiddels via Twitter bevestigd. Dinsdag vindt er nog een onderzoek plaats, waarna de club een definitieve diagnose kan stellen. 

Update 19/9 13.55: Bayern München heeft bevestigd dat Manuel Neuer is geopereerd aan een gebroken voet. De aanvoerder van de Duitse recordkampioen, die de breuk voor de derde keer in een half jaar heeft opgelopen, staat zeker twee maanden buitenspel, maar moet mogelijk rust houden tot de start van 2018. "Dat Manuel weer geblesseerd is geraakt, raakt ons echt", reageert voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de website van Bayern.