Daarom nam hij ontslag: 'Weiler en zijn vrouw werden belaagd door Anderlecht-fans'

Daarom nam hij ontslag: 'Weiler en zijn vrouw werden belaagd door Anderlecht-fans'

18-09-2017 14:18
16

René Weiler is niet langer de trainer van RSC Anderlecht. Volgens Peter Vandenbempt heeft de Zwitser zélf zijn ontslag ingediend bij de Brusselse recordkampioen.

"Het is Weiler zelf die na de gebeurtenissen in Kortrijk aangegeven heeft dat het voor hem niet meer ging op die manier. Dat is wat hij verteld heeft tijdens het beruchte overleg met manager Herman Van Holsbeeck in de catacomben van KV Kortrijk", vertelde Vandenbempt op de webstek van Sporza. "Na een doelpunt van Anderlecht riepen supporters om zijn ontslag."

Bovendien was er een extrasportieve gebeurtenis die een belangrijke rol speelde in de beslissing van Weiler. "Blijkbaar is Weiler ook in Brussel beschimpt en belaagd door Anderlecht-fans tijdens een wandeling met zijn vrouw. Zo wou hij niet meer werken. Voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck hebben geprobeerd om hem nog te overhalen."

Het clubbestuur van paars-wit probeerde de Zwitser nog te overtuigen, maar dat heeft blijkbaar weinig uitgehaald. "Ze wilden dat hij het nog enkele weken zou proberen. Misschien kwam het nog goed, maar Weiler wilde er een einde aan maken. Zondagavond zijn Herman Van Holsbeeck en René Weiler nog gaan eten, maar de coach had zijn besluit al genomen."

Lees ook: Anderlecht zet coach Weiler aan de deur
L
ees ook: Wie komt na Weiler? Zeven mogelijke opvolgers voor Anderlecht