Dramatische start voor Standard, nu ook puntenverlies bij Eupen

Dramatische start voor Standard, nu ook puntenverlies bij Eupen

17-09-2017 21:45
1

Standard is er opnieuw niet in geslaagd om te winnen. Op het veld van Eupen waren er sporen van beterschap te zien, maar Standard kon een vroege tegengoal nooit helemaal goedmaken.

De wedstrijd kon onmogelijk slechter beginnen voor Standard. Na amper drie minuten was het de onvermijdelijke Leye die de score opende op voorzet van Verdier. Standard moest meteen achtervolgen en kon snel langszij komen via Mpoku, maar die miste alleen voor doel.

Eupen speelde realistisch en probeerde vooral op de counter gevaarlijk te zijn. Pas op het halfuur kreeg Standard opnieuw een echte doelkans. Carlinhos kon de bal voor doel gooien, maar Mpoku kopte over. Even later raakte Ndongala na slim doorkoppen van Bokadi niet voorbij doelman Van Crombrugge. Het was uitstel van executie, want met een fraai schot zette Mpoku toch nog de 1-1 op het bord.

Eupen houdt het punt vast
In de tweede helft begon het hevig te regenen, maar toch combineerde Standard bij momenten uitstekend. Cop en Ndongala kregen meteen kleine kansen, maar scoorden niet. Standard drukte wel, maar open kansen bleven schaars. Meer nog: aan de overkant moest Ochoa met een zweefsprong nog een vrijschop van Luis Garcia redden.

Uitblinker Carlinhos kon in de slotfase nog een paar keer prikken. Eerst probeerde hij Van Crombrugge te verschalken met een lage schuiver, daarbij probeerde hij het met het hoofd. Scoren lukte niet. Eupen kon uiteindelijk het puntje nog over de streep slepen.

Twee mislukte starts
Veel schieten de Oostkantonners niet op met het puntje, want het haalt nog altijd maar 4 op 21. Het kan een heel moeilijk seizoen worden voor de troepen van Jordi Condom. Standard doet nauwelijks beter met 6 op 21.