Manchester United haalt uit, Lukaku schiet zijn ex-club naar degradatieplek

Manchester United haalt uit, Lukaku schiet zijn ex-club naar degradatieplek

17-09-2017 19:00

Het Everton van manager Ronald Koeman is er opnieuw niet in geslaagd om punten te pakken in de Premier League. Na nederlagen tegen Chelsea en Tottenham Hotspur was ditmaal Manchester United te sterk: 4-0. Antonio Valencia, Henrikh Mkhitaryan, Romelu Lukaku en Anthony Martial scoorden. 

Het absolute hoogtepunt van de clash tussen The Red Devils en The Toffees vond plaats in de vierde minuut. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Valencia. Vanaf een meter of twintig haalde de Ecuadoriaanse back werkelijk verwoestend uit. Everton-goalie Jordan Pickford was kansloos. Everton, met United-legende Wayne Rooney in de basis, had weinig in te brengen op Old Trafford.

Romelu Lukaku hád voor 2-0 moeten zorgen, maar de targetman schoot van dichtbij naast. Met een prachtige save voorkwam United-goalie David de Gea na de pauze dat Everton op gelijke hoogte kwam. Nadat zowel Rooney als Gylfi Sigurdsson een goede kans had gemist, gooide Mkhitaryan de wedstrijd in het slot. Op aangeven van Lukaku prikte de middenvelder binnen.

De Belgische spits tekende kort daarna zelf voor de 3-0. Het slotakkoord kwam op naam van Anthony Martial, die in blessuretijd een penalty benutte. United heeft inmiddels dertien punten uit vijf competitieduels. Dat zijn er net zoveel als aartsrivaal Manchester City. Everton staat er slecht voor met slechts vijf punten. Het team van Koeman is na speelronde vijf onder de rode streep beland.