Roeselare buigt achterstand om tegen Cercle Brugge tijdens spectaculaire slotfase

17-09-2017 18:10
1

KSV Roeselare heeft zondagnamiddag op het nippertje gewonnen tegen Cercle Brugge. De Bruggelingen leken nochtans lang op weg naar de overwinning, maar tijdens een spectaculaire slotfase gaf de Vereniging een 0-1 voorsprong nog uit handen.

De spelers van Roeselare stonden op scherp door het trainersontslag van afgelopen week. Ze begonnen heel fel aan de wedstrijd, maar het was toch Cercle dat op voorsprong kwam tijdens de eerste helft. Een vluchtschot van Tormin week af op Borry waardoor Roeselare-doelman Biebauw op het verkerde been stond: 0-1.

Tijdens een gesloten tweede helft leek Cercle op weg naar de overwinning, maar Roeselare maakte in minuut 88 uit het niets gelijk. Cerigioni trapte de 1-1 hoog in het dak van het doel. Toen Brouwers even later in de zestien tegen de vlakte ging, kreeg de thuisploeg een uitlezen kans op de overwinning. Lecomte twijfelde niet en schonk zijn ploeg een 2-1 zege.

De overwinning van Roeselare is vooral goed nieuws voor leider Beerschot Wilrijk. De Ratten staan aan de leiding in de Proximus League en hebben ondertussen vier punten voorsprong op eerste achtervolger Roeselare. Cercle zakt naar de derde plaats in het klassement en volgt al op vijf punten van Beerschot Wilrijk.