Zulte Waregem spoelt Europese kater door met winst tegen Moeskroen

17-09-2017 16:20

Zulte Waregem heeft zondagnamiddag de drie punten thuis gehouden tegen Excelsior Moeskroen. De troepen van Franky Dury wonnen met 2-1 en komen daardoor op gelijke hoogte met de henegouwers in het klassement.

Na de eerste helft zag het er nochtans slecht uit voor de West-Vlamingen. Moeskroen had maar één kans nodig om te scoren. Taiwo Awoniyi zette zijn ploeg na een kwartier spelen om een 0-1 voorsprong. Veel kon Essevee daar niet tegenover zetten. De thuisploeg monopoliseerde de bal, maar dreigde weinig in de zestien van Moeskroen. De beste kans was voor Aaron Leya Iseka, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Moeskroen bleef gevaarlijk tegenprikken en op slag van rusten dé kans om de score te verdubbelen. Jonathan Bolingi kwam oog in oog met Nicola Leali, maar hij besloot knullig in het zijnet. Tijdens de pauze besloot Essevee-coach Dury in te grijpen. Hij haalde Nill de Pauw naar de kant voor Idrissa Doumbia en zag zijn team na amper twee minuten in de twee helft al gelijkmaken. Onur Kaya vond Julien De Sart, die met het hoofd klaarlegde voor Leya Iseka. De Anderlecht-huurling duwde de 1-1 tegen de netten.

De thuisploeg ging verder op zijn elan en legde een moordend tempo. Moeskroen werd helemaal weggeduwd en halfweg het tweede bedrijf was de muur gesloopt. Sandy Walsh bedankte voor zijn coach voor eerste basisplaats. De verdediger trapte de 2-1 overhoeks via de paal voorbij Logan Bailly. Toen Christophe Diedhiou tien minuten later mocht gaan douchen, was het verhaaltje van Moeskroen voorbij. Zulte Waregem kreeg nog kansen om de score uit te diepen, maar Saponjic en Olayinka vertikten de wedstrijd dood te maken.