'Grote uitverkoop bij PSG: Draxler, Di Maria en anderen moeten weg'

'Grote uitverkoop bij PSG: Draxler, Di Maria en anderen moeten weg'

17-09-2017 11:45
3

Paris Saint-Germain wil in januari vijf grote namen van de hand doen. Kevin Trapp, Javier Pastore, Lucas Moura, Julian Draxler (foto) en Angel Di Maria zijn te koop. Dat melden Franse en Spaanse media dit weekend. 

Deze zomer was PSG dé big spender op de transfermarkt. Neymar werd voor 222 miljoen euro overgenomen van FC Barcelona en ook wonderkind Kylian Mbappé kwam naar Parijs. PSG huurt hem dit seizoen van AS Monaco, komende zomer moet er zo'n 180 miljoen euro worden overgemaakt naar de regerend kampioen van de Ligue 1. 

Om aan de Financial Fair Play-regels van de UEFA te voldoen zal PSG een aantal grote namen moeten verpatsen. Vijf spelers komen in aanmerking om tijdens de winterse transferperiode tientallen miljoenen euro's in het Parijse laatje te brengen. 

Doelman Trapp is onder de lat voorbijgestreefd door Alphonse Areola en mag daarom vertrekken. Draxler werd in januari 2017 voor zo'n 50 miljoen euro binnengehengeld door toenmalig technisch directeur Patrick Kluivert. De Duitse spelmaker zou nu in de belangstelling staan van grote clubs uit Engeland en Italië. Di Maria, Pastore en Moura zijn geen basisspelers.